Hallituksen toimintaa on vuonna 2022 ohjannut kolme pääteemaa: yhteiset voimavarat, jäsenistön kuuleminen, sekä perinteisen ja uuden pohtiminen. Hallitus on pyrkinyt jakamaan hommia tasapuolisesti niin, että toimintamme pysyy aktiivisena ja laadukkaana, ilman että hallituslaiset uupuvat. Yhteisiä voimavaroja ja avointa kommunikointia on rummutettu koko vuosi, ja pyritty vetämään yhtä köyttä. Olemme myös miettineet jatkuvasti, miten toimintaa voisi kehittää sen mukaan, mitä opossumilaiset kaipaavat ja mistä pitävät tai eivät pidä. Perinteiden punnitsemista on myös tehty: mitkä perinteet ovat säilyttämisen arvoisia, ja mitkä kaipaavat päivitystä? Lisäksi olemme kehitelleet uusia juttuja sen mukaan, mihin resurssit riittävät, ja mille olisi tarvetta ja kiinnostusta jäsenten toimesta. Toivottavasti olemme näissä onnistuneet! Ensimmäisen normaalin hallitusvuoden toteuttaminen poikkeusajan jälkeen on vaatinut paljon keskustelua ja pohdintaa, mutta hallituksen näkökulmasta se on ollut sen arvoista. Vuosi 2022 jää Opossumin historiaan erittäin hyvänä vuotena <3


Vuotta 2022 on vietetty niin opojen kesken kuin poikkitieteellisestikin. Poikkeusaika jätti pientä "sosiaalista velkaa", eli innostus tapahtumille ja erityisesti vuosijuhlille on ollut suurta. Omille vuosijuhlillemme saimme vieraita muista ainejärjestöistä, ja pääsimme myös edustamaan muiden vuosijuhlille. Poikkitieteellisissä tapahtumissa, kuten Viininpunaisilla sitseillä, Talvipäivillä, SOOLin tapahtumissa, pulkkamäessä ja iltapäiväkerhossa olemme päässeet tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin. Opossumin omia tapahtumia ovat olleet mm. Kandi- ja Maisteripiknikit, GetTogether, Opositsit, pikkujoulut ja fuksiaiset. Opojen kesken on aina hyvä olla: opobiisi raikaa, tunnelma on lämmin ja ollaan omiemme joukossa <3 Oma lempparini poikkitieteellisten hetkien annista on uusien sitsilaulusäkeistöjen oppiminen!


Opossumin hallitus on osallistunut Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n järjestökursseille ja liittokokoukseen, joissa olemme saaneet opot entistä näkyvämmäksi pienenä alana muiden Suomen opeopiskelijoiden joukossa. Mieleeni on jäänyt erityisesti liittokokous, jossa pääsin vaikuttamaan SOOLin julkilausuman muotoiluun niin, että siinä huomioitiin alamme moninaisuus eli muutkin ammattinimikkeet kuin opettaja. Lisäksi ilahduimme järjestökurssilla, kun meitä kahta opoedustajaa ei niputettu aineenopettajiin kuten usein tapahtuu, vaan meidät huomioitiin opinto- ja uraohjaajina! Suhde SOOLin kanssa on ollut tänä vuonna erityisen tiivis, sillä puheenjohtajuuden ohella olen toiminut ensimmäisenä opossumilaisena SOOLin aluetoimijana. Jatketaan tätä työtä myös ensi vuonna, kun jatkan aluetoimijana ja toimin yhteistyössä Opossumin uuden hallituksen kanssa!


Tänä vuonna olemme pyrkineet tuomaan hallitustoimintaa näkyvämmäksi jäsenistölle. Hallitus toimii kaikkien ohjauksen opiskelijoiden asialla, joten koimme tärkeäksi muistuttaa jäseniä mahdollisuudesta osallistua kokouksiin ja vaikuttaa toimintaan matalalla kynnyksellä. Fuksipassin myötä saimmekin fukseja kokousvierailulle pitkin syksyä! Oli hauskaa kuulla muidenkin kuin hallituslaisten ajatuksia kokouksessa käsiteltäviin asioihin. Jokainen on tervetullut kokouksiin jatkossakin! Syksyllä 2022 aloitimme Jelpparitiimin toiminnan. Jelpparit auttavat tapahtumien toteutuksessa. Aloimme myös julkaisemaan kokouskuulumisia Instagramiin, jotta ei tarvitse käydä lukemassa pöytäkirjaa saadakseen käsityksen kokouksen sisällöstä.   


Hallitusvuosi 2022 sisälsi paljon uusia tuulia. Toteutimme uusien logotuotteiden hankinnan, ja olimme iloisia siitä, miten moni halusi edustaa kanssamme Opossumia Joensuussa ja muuallakin Suomessa! Aloitimme yhteistyön Barber Caven kanssa, ja heiltä saamme opotarralla alennusta hiustenleikkuista ja hieronnoista. Järjestimme poikkitieteellisesti avoimen kirpputoritapahtuman, jotta opiskelijat pääsevät myymään itselleen tarpeetonta muille opiskelijoille. Toivotimme uuden ainejärjestön Sointi ry:n eli logopedian opiskelijat tervetulleeksi Joensuuhun, ja toivottavasti pääsemme tekemään heidän kanssaan yhteistyötä vielä pitkään! Panostimme hankinnoissa muun muassa vahakankaisiin pöytäliinoihin, jotta sitsien ja muiden tapahtumien järjestäminen olisi astetta ympäristöystävällisempää sekä helpompaa, ja ovathan ne kukkakuosissaan kivemmat kuin perinteiset jätesäkit pöydillä! Lisäksi aloimme Canva Pro -tilaajiksi, sillä halusimme panostaa somen ulkonäköön sekä helpottaa somea tekevien työtä pro-ominaisuuksilla. Lanseerasimme fuksipassin, jonka myötä halusimme tutustuttaa fuksit opopoppoon jäseniin ja perinteisiin sekä Joensuun meininkiin!

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita