Huhtikuu 2022

Hei!

Huhtikuussa tapahtui taas monenlaista edunvalvonnan osalta.

  1. Huhtikuussa järjestettiin kevätkysely, suuri kiitos kaikille vastanneille! Samalla järjestettiin arvonta kyselyyn osallistuneiden kesken. Voittajille on ilmoitettu sähköpostitse.

  2. Opossumilaisia osallistui ISYY:n mielenilmaukseen YTHS:n mielenterveyspalveluiden rahoituksen puolesta Joensuun torilla 13. Huhtikuuta

  3. Itä-Suomen yliopisto on muuttamassa harjoittelutukikäytäntöjään. Opossumi pyrkii vaikuttamaan niin, että muutoksen jälkeen yliopiston harjoittelutuki olisi mahdollista saada ainakin joissain tapauksissa myös ohjauksen harjoitteluihin.

  4. Suomen opettajaksiopiskelevien liiton SOOLin liittokokous järjestettiin 9-10.4. Opossumia edusti puheenjohtajamme Sanni Saunamäki. Liittokokouksessa äänestettiin uudesta SOOLin hallituksesta. Liittokokouksessa pääsi muutenkin vaikuttamaan SOOLin toimintaan ja esimerkiksi SOOLin julkilausuman sisältöön.

  5. Koulutuksen kehittämistyöryhmän KOUKEn kokouksessa käsiteltiin mm. Harjoittelutukimuutosta ja Ukrainalaisten opiskelijoiden tukemista

  6. Ainejärjestöjen yhteinen kannanotto UEFin vartijakäynteihin ainejärjestöjen tapahtumissa saatiin vastaus, eikä jatkossa kaikissa tapahtumissa tarvita maksullista vartijakäyntiä.

Olkaa jatkossakin yhteyksissä matalalla kynnyksellä. Edunvalvontaa tehdään meitä kaikkia opossumilaisia varten! Yhteyttä voi ottaa nykäisemällä hallituslaista hihasta, laittamalla viestiä Instagramissa, nettisivuilla tai osoitteeseen edunvalvonta.opossumi@gmail.com


Maaliskuu 2022

Moikka! Tässä asioita, joiden parissa edunvalvonta on tehnyt töitä maaliskuussa. 

1. Opossumin turvallisemman tilan periaatteita päivitetään. Maaliskuun kokouksessa päätettiin, että jatkossa Opossumin tapahtumiin nimetään yhdenvertaisuusvastaava, joka huolehtii periaatteiden toteutumisesta tapahtuman aikana. Samalla pyritään tehdä turvallisemman tilan periaatteet näkyvämmiksi Opossumin toiminnassa.

2. Edunvalvonta oli mukana vuosijuhlien järjestämisessä. Erityisesti esillä oli opiskelijoiden yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden teemat.

3. Edunvalvonta on suunnitellut kyselyä ohjauksen koulutuksen opetusjärjestelyistä ja Opossumin toiminnasta, joka julkaistaan jäsenistölle aivan pian!

4. Maaliskuussa oli myös koulutuksen kehittämistyöryhmän kokous sekä ohjatun harjoittelun kehittämistyöryhmän kokous. 

5. Alkuvuoden tapaan kouluttautuminen ja verkostoituminen on jatkunut edunvalvontaan liittyvissä asioissa SOOLin ja OAJin järjestökurssilla Tampereella. 

Olkaa jatkossakin yhteyksissä matalalla kynnyksellä. Edunvalvontaa tehdään meitä kaikkia opossumilaisia varten! Yhteyttä voi ottaa nykäisemällä hallituslaista hihasta, laittamalla viestiä täällä Instagramissa, nettisivuilla tai osoitteeseen edunvalvonta.opossumi@gmail.com

Terveisin,

Iida

Edunvalvontavastaava 

Luo kotisivut ilmaiseksi!